Alanya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu aylık olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Bülent Özüduru’nun sunduğu “Big Gren” isimli projesi üyelere aktarıldı.
Yerel Gündem 21 Evi’ndeki toplantıya Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Kahya, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya Müdürü Muharrem Kaya, Alanya Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Recep Çalış, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaptan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, AKPAD Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Kızıları, İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Nazan Tayhan, ALSİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Köse, turizmci Cengiz Topçu katıldılar.
Toplantıda, bir incoming acentenin eski genel müdürü olan Bülent Özüduru’nun Alanya Kent Konseyi’ne sunduğu “Big Gren” isimli projesi üyelere aktarıldı. Alanya ve çevresinde turizmi 12 aya çıkarabilmenin hedeflendiği projeyle Alanya’nın sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığı vurgulandı. Projeyle bu etkenlerin dışında ilçeyi çekici unsur haline getirebilmek için Alanya’nın kentsel ve çevresel düzenlemesinden, kültürel ve sosyal faaliyetlere kadar çeşitli öneriler sunuldu.
Projenin alt başlıkları:
•Eğlence Turizmi
•1000 Kadın Projesi
•Dünya Kadınlar Müzesi
•Green Apple
•Turkish Food Courts
Toplantıda katılımcılar proje üzerine fikirlerini sunup, nelerin uygulanabileceğini tartışarak, ilgili kurumlara da aktarılmasına karar verdi.
NOEL PAZARI BİR GÜNE YETMİYOR
Toplantının diğer gündem maddesini ise, Noel Pazarı’nın bir gün yapılmasının yeterli olmaması oluşturdu. Üyeler Noel Pazarı’nın gün sayısının artırılması hususunda gerekli kurumlarla iletişime geçilmesi kararı aldı. Toplantıda ayrıca yabancılar için bir etkinlik takvimi oluşturularak, özellikle kış aylarında yapılan etkinliklerin yaz aylarında duyurulmasının yararlı olacağı belirtildi.
TURİZMDE DİJİTALLEŞME ALANYA’DA UYGULANMALI
Yine toplantıda Alanya’ya gelen turistler için şehir haritalarının mutlaka olması gerektiği, şehirde ne gibi olanakların olduğunun turiste aktarımın yapılması için bu haritaların kullanılması, hatta turizmde dijitalleşmeyi çok geç kalmadan Alanya’da uygulamak gerektiği vurgulandı. Bu harita ve info sisteminin dijital ortamda aplication uygulaması olarak kullanılabileceği belirtildi.
SOKAKLAR CANLANDIRILMALI
Turizmden gereken verimi alabilmek için Alanya’nın cazibe merkezi haline gelmesinin gerektiği konuşulan toplantıda, mutlaka sokakların canlandırılması, şehir merkezinin güzelleştirilmesi, yürüme yollarının fazlalaştırılması gibi konular yer aldı. Ayrıca deniz kıyı şeridinin ihlali ve çevresel sorunlar ele alındı. Bu konunun incelenerek bir sonraki toplantıda gündem maddesi haline getirilmesi kararlaştırıldı.