Aytemiz Alanyaspor’un resmi ürünlerinin satışa sunulduğu Alanyaspor Store’un açılışı Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Oldukça kalabalık olan açılışa, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Vekili Nazmi Yüksel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Serkan Akbaba, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, siyasiler, Aytemiz Alanyaspor taraftarı ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, her zaman yanlarında olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ettiğini belirtti. Kulüp Başkanı Çavuşoğlu, “Bakanımızın kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Store mağazamız Alanya’nın en güzel yerinde. Store mağazasının yerini biz arkadaşlarımıza tespit ettik sonra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e gittiğimiz zaman bize, ‘Geç bile kalmışsınız’ dedi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Store mağazasının yapılışında her aşamada katkı sağlayan yönetici arkadaşlarımıza, inşaa edenlerin hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, “Şehrimizin en güzel yerini belediye başkanımızdan gelip istediğiniz zaman ‘Geç bile kalmışsınız’ diyerek Alanyaspor sevgisini gösteren Başkan Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman Alanyaspor’un yanındadır. Bakan Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Alanyaspor herkesin üzeridedir. Alanyaspor herkesin sevinci ve üzüntüsü. Bunun için herkes Alanyaspor’a sahip çıkmalı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) başkanım, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) başkanım, storedan Alanyaspor ürünlerini alarak devlet büyüklerimize bu tür hediyeler verirse, hem Alanyaspor’un tanıtımı hem de Alanya’nın geleceği açısından çok iyi olacaktır. İşadamlarımıza da özellikle sesleniyorum. Onları Alanyaspor’a destek olmaya çağırıyorum. Onların da taraftara atkı ve forma aldığı zaman Alanyaspor Store’dan almasını rica ediyorum. Çünkü dışarıdan alınan hiçbir ürünün Alanyaspor’a katkısı yok. Bunun için herkesi Alanyaspor’a destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
“Alanyasporumuza sahip çıkmalıyız”
Açılışta tezahüratlarla karşılanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Alanyasporumuza sahip çıkmamız lazım. Alanyasporumuz Alanya’nın tanıtımına çok önemli katkı sağlıyor” dedi. Aynı zamanda Aytemiz Alanyaspor Onursal Başkanı olan Bakan Çavuşoğlu, “Bugün mağazamızı açıyoruz. Bunun için Yücel’e teşekkür ediyorum. Bütün belediye çalışanlara da teşekkür ediyorum. Mimarı olan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu’ya da çok teşekkür ediyorum. Alanyaspor başkanı ve yönetimine Alanyaspor’a gelir getirici faaliyetlere önem verdikleri için teşekkür ediyorum. Alanyaspor siyaset üstü. Hepimizin takımı. Şehrimizin takımıdır. Bu şehirde yaşayan herkesin takımı. İster Alanya’da olsun isterse Alanya’ya başka şehirlerden gelsin ya da yurt dışından Alanya’ya yaşamak için gelenlerden olsun. Norveçli bir kadının üzerinde de Alanyaspor’un formasını da görebiliyorsunuz. Haklı olarak bana, ‘Senin forman nerede’ diye sordu. Bizi de utandırdı. Alanyasporumuza sahip çıkmamız lazım. Alanyasporumuz Alanya’nın tanıtımına çok önemli katkı sağlıyor. İçerde ve dışarıda . Hem oyuncular, hem oyuncuların kalitesi birçok ülkenin milli takımında oynayan oyuncuları Alanyaspor bünyesinde barındırıyor. Tüm Türkiye’de özellikle Alanyaspor, Süper Lig’e çıktığı günden bu yana birçok vatandaşın kendi tuttuğu takımdan sonra ikinci takımı olmaya başladı. Başka şehirlerde de Alanyaspor taraftarı var. Alanyaspor belki çok büyük bir kulüp değil. Çok büyük bir camia da olmayabilir ya da zengin bir kulüp değil ama oynadığı futbol ve beyefendiliği, centilmenliği, gerek yönetimin gerekse sahadaki futbolcuların ve özellikle taraftarın centilmenliği sayesinde Alanyasporumuz herkesin gönlünde taht kurdu. Son 2 yıldır Alanyaspor yense de yenilmese de ya da kazandığı maçlarda oynadığı futbolla da herkesin gönlünü fethetti. Alanyasporumuzu kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesimini gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri Store mağazayı gezerek ürünleri katıldı. Oldukça keyifli geçen törende katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.